Aura en chakra’s

 

 

Ieder levend wezen heeft een eigen energieveld om zich heen, opgebouwd uit meerdere lagen. Dit wordt ook wel de aura genoemd. De aura heeft onder andere als functie dat het je energetisch beschermt tegen invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan energieën of emoties van anderen. Wanneer je gezond bent, is je aura dat ook. Je kunt dan je echte zelf en je eigen energie goed voelen en in je eigen kracht blijven staan. Maar wanneer je minder goed of niet meer met jezelf in verbinding staat, is je aura ook minder gezond. Het is dan minder beschermend en energieën van buitenaf kunnen dan in je eigen energieveld komen, zoals sferen uit de omgeving, of energieën van andere mensen. Dit kan voor verwarring leiden en je nog verder van jezelf verwijderen. Wanneer je in de transformatie naar je ware zelf zit, zul je op een gegeven moment merken dat je steeds beter met jezelf in contact kunt komen en blijven waardoor energieën van buitenaf steeds minder in je aura kunnen komen. Je aura wordt in plaats van door externe energieën, steeds meer van binnenuit gevoed met jouw eigen energie, en zal daarmee zijn ware functie als energetische beschermer steeds meer terugkrijgen.

 

 

Naast dat we een aura hebben, hebben we ook chakra’s. Dit zijn energiecentra in de vorm van een trechter die net als de aura direct verbonden zijn met onze gezondheid. In deze centra stroomt energie die je bewust kunt ervaren. We hebben er velen, maar er zijn 7 hoofdchakra’s te onderscheiden:

 

 

- Wortelchakra: het eerste chakra. Deze zit ter hoogte van het stuitje en is gericht op de aarde. Wanneer dit chakra open is en goed stroomt, dan is iemand goed geaard en gericht op het aardse leven. Indien het wortelchakra niet goed of niet meer stroomt, is de verbinding met de aarde verstoord. Als iemand bijvoorbeeld veel in zijn of haar hoofd zit, is dit vaak het geval.

 

- Sacraal chakra: het tweede chakra, ook wel het seksuele chakra genoemd. Deze zit in de onderbuik en heeft te maken met emoties, gevoelens en seksualiteit. Dit chakra is open en stroomt goed als iemand zijn of haar emoties en gevoelens goed kan voelen en uiten. Wanneer emoties bijvoorbeeld worden verdrongen, of wanneer iemand zich seksueel niet durft te geven, zal dit chakra niet of niet goed meer stromen.

 

- Zonnevlecht: het derde chakra. Deze zit ter hoogte van de maag en staat voor zelfvertrouwen en in je eigen kracht staan. Dit chakra stroomt goed wanneer iemand zeker is van zichzelf en bijvoorbeeld voor zichzelf durft op te komen. Dit chakra zal niet goed, of niet meer stromen indien iemand bijvoorbeeld onzeker is en zichzelf daardoor wegcijfert.

 

- Hartchakra: het vierde chakra. Deze zit op borsthoogte en heeft net als het tweede chakra te maken met gevoel en dan specifiek met liefde. Wanneer er sprake is van eigenliefde, liefde voor naasten, voor het leven, etc, dan zal dit chakra open staan en goed stromen. Indien dit chakra niet goed of niet meer stroomt dan vindt iemand het, zoals de bekende uitspraak, moeilijk om zijn of haar hart te openen, bijvoorbeeld voor zichzelf.

 

- Keelchakra: het vijfde chakra. Deze zit zoals het woord al doet vermoeden ter hoogte van de keel. Dit chakra heeft te maken met jezelf uiten. Bijvoorbeeld van gevoelens en emoties. Wanneer iemand in zijn of haar kracht staat, zal diegene zich makkelijk kunnen uiten en zal dit chakra goed stromen. Echter, indien iemand bijvoorbeeld gevoelens wil uiten, maar dit toch niet doet, zal dit chakra niet of niet goed meer stromen.

 

- Voorhoofdchakra: het zesde chakra, ook wel het derde oog genoemd. Dit chakra staat onder meer voor wijsheid en intuïtieve waarneming. Wanneer dit chakra open staat en goed stroomt is iemand goed verbonden met zijn of haar ware zelf en heeft een hoog bewustzijn, waaronder een sterke intuïtie. Heldervoelendheid komt dan ook vaak voor. Indien iemand minder goed of niet verbonden is met zichzelf dan is vaak sprake van een lager bewustzijn en minder sterke intuïtieve vermogens. Het voorhoofdchakra zal dan ook niet goed of niet stromen.

 

- Kruinchakra: het zevende chakra. Dit chakra zit bovenop het hoofd en is het meest verheven chakra dat we kennen. Mensen bij wie dit chakra open is en goed stroomt staan in sterke verbinding met de kosmos / het universum en hebben een hoog bewustzijn. Zij leven vanuit hun ware zelf, hebben een sterke intuïtie en innerlijk ‘weten’. Ook hebben zij vrijwel altijd heldervoelende en/of helderziende gaven. Mensen waarbij dit chakra niet goed, of niet stroomt zullen meestal geen verbinding met de kosmos ervaren en leven onder andere vanuit een lager bewustzijn.

 

 

Zoals hierboven te lezen is heeft iedere chakra zijn eigen unieke functie. In de praktijk zijn ze echter nauw met elkaar verbonden. Als het ene chakra namelijk niet goed werkt, zal dat ook van invloed zijn op de werking van andere chakra’s. Als je in de transformatie naar je ware zelf zit en je in je eigen kracht gaat komen, zullen je chakra’s dit ook doen en hun gezonde werking terug gaan krijgen. Dit kan zeker gevoeld worden, aangezien chakra’s zich energetisch in ons lichaam bevinden en onlosmakelijk met onze gezondheid verbonden zijn.